510 amenzi pentru neutilizarea centurii de siguranță

0

În perioada 11 – 17 martie, conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere – TISPOL, poliţiştii au fost angrenaţi în acţiuni de prevenire şi combatere a încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule. Acţiunea a avut drept scop conştientizarea ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă sau a altor dispozitive omologate în cazul producerii accidentelor de circulaţie.În total au fost aplicate 510 sancţiuni contravenţionale pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Acţiunea „Seatbelt”, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi dispozitivelor de fixare în scaune se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019 s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. 

Centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – Siguranţa ocupanţilor vehiculului.Centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, ci joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier. Studiile au arătat că simpla prindere a centurii de siguranţă măreşte şansa de supravieţuire în cazul unui accident.

Share.

About Author

Leave A Reply