52 DE PERCHEZIȚII LA EVAZIONIȘTII DIN 8 JUDEȚE, PRINTRE CARE ȘI BUZĂUL

0

Polițiști de investigare a criminalității economice din Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, au efectuat, în această dimineață, 52 de percheziții în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 40 de persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. Astfel, în perioada 2010 — 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 3.000.000. de euro din infracțiunea de spălare a banilor. De la locațiile vizate au ridicat documente, înscrisuri și bani.

 

Share.

About Author

Leave A Reply