BUZĂUL, SUB COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII PÂNĂ MARȚI SEARĂ

0

 

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu de ploi abundente, din 8 iulie, ora 16.00 până pe 10 iulie, ora 21.00, pentru 17 județe (Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea).  Pentru restul țării este în vigoare codul galben de precipitații.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este pregătit să facă manevre de tehnică și forțe din județele care nu sunt vizate de avertizări meteorologice și hidrologice către cele afectate.

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată, care funcționează la nivelul MAI, pentru ca intervențiile în teren să se desfășoare în condiții optime din punct de vedere al resurselor alocate.

Secretarul de stat Raed Arafat va monitoriza din teren intervențiile din județele din sudul țării, iar inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, supraveghează și coordonează din teren intervențiile din zona Moldovei.

Avertizarea meteo a fost transmisă de către ISU Buzău comitetelor locale pentru situații de urgență, care au obligația să asigure serviciul de permanență în acest interval, să monitorizeze permanent și să raporteze evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice din zona lor de competență și, dacă este cazul, să intervină cu forțele umane și mijloacele tehnice la dispoziția serviciilor voluntare pentru situații de urgență până la sosirea echipelor profesioniste ale ISU Buzău.

Recomandările polițiștilor

În condiţiile de instabilitate atmosferică şi înrăutăţire a vremii în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice, poliţiştii buzoieni recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să conducă preventiv.

  • Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
  • Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
  • Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
  • Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
  • Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Share.

About Author

Leave A Reply