BUZĂUL VA FI INCLUS ÎN TURUL CICLISTIC AL ROMÂNIEI 2018

0

Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat astăzi că ministerul pe care o conduce vrea ca în 2018 să organizeze Turul Ciclist al României după modelul Turului Franței, iar competiția să fie transmisă de Eurosport. În circuit a fost inclus și Buzăul.  “Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care țin foarte mult, pentru că va îmbina sportul și cultura în anul Centenarului. Va avea loc în luna septembrie și am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor 5 zile de competiție. Sunt 100 de ani de la Marea Unire și încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiș al cicliștilor să organizăm și un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administrația locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel și Ministerul Culturii, pentru că vorbim și de evenimente culturale”, a declarat astăzi ministrul Dunca.

Conform proiectului MTS, Turul Ciclist al României 2018, care va avea loc în perioada 18-23 septembrie, se va desfășura după următorul traseu:

Ziua 1: Alba Iulia — Blaj — Sibiu
Ziua 2: Sibiu — Făgăraș — Râșnov
Ziua 3: Brașov — Târgu Secuiesc — Mărășești — Focșani
Ziua 4: Buzău — Ploiești — Târgoviște
Ziua 5 — circuit București.

Turul Ciclist al României, competiție înființată în 1934, a fost organizat ultima oară în anul 2013, când a avut loc cea de-a 50-a ediție.

Share.

About Author

Leave A Reply