CONCERT DE EXCEPȚIE LA CONACUL “ALEXANDRU MARGHILOMAN”

0

Vineri, 9 iunie, de la ora 19:00, Conacul Alexandru Marghiloman va fi gazda SoNoRo Conac. Partiturile lui Franz Schubert, Ludwing van Beethoven și Ernst von Dohnanyi, interpretate de artiștii Kirill Troussov (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Leo Schmidt (violoncel), vor introduce publicul în povestea de peste 100 de ani a Conacului Marghiloman. Evenimentul face parte din seria de concerte SoNoRo Conac ce se desfășoară până în luna septembrie în cladiri de patrimoniu selectate cu atenție din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

SoNoRo Conac și-a propus să aducă muzica de cameră în spații care au fost gândite special pentru acest tip de evenimente – sălile de concert sau de bal ale vechilor conace și case boierești, spații sacre cu acustică excepțională, dar și clădiri impresionante cu un trecut de poveste. Ne bucurăm că pentru a cincea ediție invităm publicul să descopere aceste monumente arhitecturale, în cadrul unor recitaluri ce pun spațiul și funcționalitatea sa în cel mai potrivit context.” – Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

Cine este Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac ?

razvan popovici

 

Un reputat muzician în vârstă de 43 de ani, prim-violist invitat al Filarmonicii din Essen și al Orchestrelor de cameră din München, Köln și Kobe. A studiat în România, Germania, Austria şi Franţa. La 6 ani a luat primele lecții de pian cu mama sa, la 8 ani studia vioara, iar la 13 ani viola, cu tatăl său, profesor la Liceul „George Enescu”. Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la adevărul.ro, Răzvan Popovici mărturisește că a citit toată copilăria, <mai ales la bunici în grădină, la Buzău. Bunicii îmi puneau cărţile care trebuie în mână. E foarte important, asta te marchează. Am citit Jules Verne tot (evident, „Copiii Căpitanului Grant”), „Contele de Monte-Cristo”, Karl May, toate chestiile astea>. El este nepotul unui renumit chirurg buzoian. <Vacanţele toate le făceam acolo, în grădina bunicilor. Bunicul meu era chirurg, doctorul Tătaru – a operat jumătate de România>, spune muzicianul. Bunicul nu mai este, însă tradiția familiei este dusă mai departe de unchiul său, renumitul chirurg oftalmolog, prof. dr. Călin Tătaru.

Share.

About Author

Leave A Reply