DE VORBĂ CU POLIȚIȘTII DESPRE ANTURAJ NEPOTRIVIT, NAVIGAREA PE INTERNET ȘI CONSUMUL DE DROGURI

0

 

Elevii aflaţi în tabăra de la Arbănaşi au fost vizitaţi ieri de ofiţeri din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciului Rutier al I.P.J. Buzău, care au fost însoţiţi de reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi, ai Serviciului Județean Anticorupți  şi de reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. Poliţiştii le-au explicat acestora modalitatea în care trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime ale violenţelor şi abuzurilor, ale infracţiunilor de furt şi tâlhărie, precum şi riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit sau locuri şi modalităţi de petrecere a timpului liber. Totodată, elevilor le-au mai fost explicate consecinţele şi implicaţiile pe care le au asupra organismului drogurile şi produsele ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive. Poliţiştii au făcut o scurtă prezentare a accidentelor de circulaţie înregistrate pe raza judeţului Buzău, insistând asupra celor în care victime au fost copii care au traversat strada fără să se asigure, prin alte locuri decât cele special amenajate şi uneori chiar în fugă. Prin sesiuni informative, ateliere de lucru, activități in-door și out-door, specialiștii prezenţi la întâlnire au încercat să le dezvolte copiilor şi adolescenţilor spiritul civic, o atitudine noninfracțională şi respectul față de norme și întelegerea necesității acestora pentru conviețuire.

Activitatea desfăşurată ieri face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 26 iulie – 13 august de poliţiştii buzoieni împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Buzău, Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău. Acţiunile s-au desfăşurat în taberele tematice organizate la centrele de agrement Arbănași și Poiana Pinului din județul Buzău şi au vizat activități cu caracter preventiv în diverse domenii.

Beneficiarii au fost cei peste 400 de elevi de ciclu primar, liceal şi profesorii însoţitori care au participat activ la discuţii pe temele abordate, respectiv cele referitoare la riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit, locuri și moduri de petrecere a timpului liber, navigarea pe internet, consumul de droguri și substanțe etnobotanice etc.

 

Share.

About Author

Leave A Reply