ELEVI DE LA COLEGIUL ECONOMIC AU VORBIT ÎN PORTUGALIA DESPRE MARILE PERSONALITĂȚI ALE ROMÂNIEI CARE AU LUAT CALEA EXILULUI

0

Debutul anului școlar 2017-2018 a marcat și debutul unui alt proiect finanțat de UE, ODYSSEY- MIGRATION AND ITS INFLUENCE ON TEENAGERS, proiect ce se derulează în cadrul Colegiului Economic Buzău pe parcursul a doi ani. Parteneri în acest proiect sunt: Gymnasium Neue Oberschule-Braunschweig-Germania- coordonator, EBI Francisco Ferreira Drummond-Angra do Heroísmo-Portugalia, IES LUIS SEOANE- Pontevedra-Spania, 3 Gymnasio Kalamatas-Grecia, Colegiul Economic Buzău-România.

În perioada 20-24 noiembrie a avut loc o primă activitate de predare, formare și învățare în Terceira, Portugalia. La întâlnire s-au prezentat 20 elevi și 9 profesori din cele 45 țări partenere: România, Germania, Spania, Grecia, țara gazdă fiind reprezentată de 50 elevi și 10 profesori. Subiectul proiectului este migrația în trecut și în prezent, dar și influența pe care acest fenomen o exercită asupra adolescenților. În perioada anterioară întâlnirii, dar și pe parcursul celor 5 zile petrecute împreună, elevii au realizat cercetări și au schimbat opinii cu privire la fenomenul migrației în trecut. Modalitățile în care elevii au ales să prezinte realitățile din țările lor au fost foarte varíate: prezentări electronice, filme documentare, filme realizate de elevi, interviuri cu persoane care au migrat în trecut, teatru, expoziții fotografice, postere.

Unul din cele mai gustate momente a fost cel în care echipa României, coordonată de prof. Cătălina Ileana Poştovei, a prezentat un quizz legat de personalități care au imigrat/ emigrat în și din România. Elevii străini au răspuns la întrebările elevilor români despre personalități cum ar fi: Constantin Brîncuși, George Enescu, George Emil Palade, Mircea Eliade, Emil Cioran, Floria Capsali, Toma Caragiu. La finalul prezentărilor elevii au realizat împreună o hartă a fluxurilor de migrație în secolul trecut.

20171120_162647 (2)20171123_123407 (1)20171121_184725 (1)

Share.

About Author

Leave A Reply