Fabrica de bere Ursus Breweries din Buzău a împlinit 40 de ani de la producția primei sticle de bere

1

 

Fabrica de bere Ursus Breweries din Buzău a împlinit astăzi, 19 octombrie, 40 de ani de la inaugurare și de la producția primei sticle de bere. În acești ani, unitatea de producție a evoluat constant, iar de la volumul de producție din anul 1978, destinat aprovizionării braseriilor și magazinelor din regiune, livrează acum, în toate colțurile țării, milioane de hectolitri de bere din cele mai cunoscute branduri care se regasesc in  portofoliul companiei.

Pentru a susține dezvoltarea continuă, fabrica a trecut în ultimii 18 ani prin trei proiecte importante de investiții, cu o valoare totală de peste 100 milioane euro. Acestea au vizat dotarea cu echipamente performante pentru producția de noi sortimente de bere cerute de piață, precum și îmbunătățirea standardelor de siguranță și eficientizarea operațiunilor.

Investițiile s-au concretizat în distincții importante, precum „Fabrica de bere cu cea mai mare rată de îmbunătățire a indicatorilor de performanță din grupul european” în 2014 sau „Medalia de argint pentru rata de îmbunătățire”, acordată de grupul european în 2015.

„Fabrica noastră înregistrează constant rezultate notabile, iar berile produse aici ocupă frecvent primele locuri în competițiile internaționale de calitate. Ne dezvoltăm constant și investim anual atât pentru adaptarea continuă la tehnologiile noi în domeniu, cât și pentru minimizarea riscurilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații noștri. Suntem mândri de evoluția din ultimii ani și vom continua eforturile pentru a rămâne una din cele mai performante fabrici de bere din România”, a declarat Sorin Harabagiu (foto), Directorul Fabricii de bere Ursus Breweries din Buzău.

Totodată, în cele patru decenii de activitate, capacitatea de producție a fabricii a crescut progresiv, de la circa 500.000 hectolitri/an în 1978, la mai mult de trei milioane de hectolitri/an în prezent. Investițiile constante și creșterea capacităților de producție au generat și o evoluție a numărului de angajați. Astfel, succesul fabricii este susținut de peste 350 de oameni talentați, care păstrează secretul berii de calitate.

„Suntem foarte mândri de Fabrica de Bere din Buzău, aceasta fiind cea mai mare din România din punct de vedere al volumelor. Cifrele demonstrează atât tradiția de fabricare a berii, care a prins deja rădăcini adânci în Buzău, precum și contribuția socio-economică pe care o are aici compania Ursus Breweries”, a adăugat Oana Mateescu (foto), Public Affairs and External Relations Manager, Ursus Breweries.

Comunitatea locală este un factor important în continuitatea și rezultatele fabricii de bere Ursus Breweries din Buzău. Un exemplu de colaborare de succes este programul de burse implementat în parteneriat cu patru licee tehnologice din orașul Buzău (Liceul Costin D. Nenitescu, Colegiul Tehnic, Liceul Dimitrie Filipescu, Liceul Tehnologic Meserii și Servicii) în cadrul căruia Ursus Breweries a oferit 10 burse de studiu, iar peste 100 de elevi au efectuat stagii de practică în fabrică. Totodată, compania Ursus Breweries s-a implicat și în susținerea învățământului universitar, prin acordarea a cinci burse la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, precum și prin facilitarea vizitelor de studiu în fabrică.

 

Share.

About Author

1 Comment

Leave A Reply