Festivalul Internațional de film BUZZ CEE 2018 continuă cu proiecții în aer liber

0

 

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia, a început în forță la începutul acestei săptămâni, unde Sala Teatrului George Ciprian a găzduit filmul de deschidere ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ. De-a lungul celor 3 zile, buzoienii s-au bucurat de filmele difuzate și au putut admira expoziția de afișe ale filmelor vechi românești, din cadrul unei secțiuni aniversare dedicate Centenarului.

Festivalul Internațional de Film BUZZ CEE 2018, continuă zilele acestea la Buzău cu multe alte filme speciale și surprize care nu trebuie ratate.

Începând de azi, 5 iulie, spectatorii sunt așteptați în Curtea Muzeului Județean, unde până sâmbătă, 7 iulie inclusiv, vor avea loc proiecții în aer liber, de la ora 22:00. Astfel, în seara de joi, va fi proiectat filmul HAIDUCII LUI ȘAPTECAI (România, 1971) regizat de Dinu Cocea, iar seara de vineri se va încheia cu o proiecție specială BUZZ CEE, un cineconcert în aer liber: INDEPENDENȚA ROMÂNIEI (România, 1912), film istoric românesc realizat între 1911 și 1912, care are drept subiect ilustrarea Războiului de Independență al României.

Vineri, în cadrul difuzării documentarului VUNK – JUR SĂ SPUN ADEVĂRUL, vor fi prezenți solistul trupei Vunk – Cornel Ilie și Silviu Muntean – regizorul documentarului, care vor avea o sesiune deschisă de Q&A. Tot în seara de vineri, de la ora 20:00, va fi prezentat filmul ON BODY AND SOUL (Ungaria, 2017), în regia lui Ildikó Enyedi, care spune o poveste de dragoste atipică, un film excentric, despre fragilitate şi vulnerabilitate.

Festivitatea de închidere BUZZ CEE 2018 va avea loc sâmbătă, 7 iulie, în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii din cadrul competiției, pentru categoriile lungmetraj, film documentar, scurtmetraj și scurtmetraj studențesc.

În aceeași seară, în Curtea Muzeului Județean, de la ora 22:00, va fi proiectat în aer liber filmul din închidere, și anume: DOVLATOV, care e cel mai recent film al regizorului Alexey German Jr, film rusesc dublu premiat anul acesta la Berlin. Filmul “Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

 

Share.

About Author

Leave A Reply