FOSTUL PRIMAR CONSTANTIN BOȘCODEALĂ ÎȘI VA PRIMI SENTINȚA ÎN DOSARUL ORIZONT PE 22 FEBRUARIE. PROCESUL A DURAT PATRU ANI

0

Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița au pus astăzi punct Dosarului Orizont, în care fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, a fost judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Pronunțarea sentinței a fost amânată pentru 22 februarie, la solicitarea avocaţilor inculpaţilor şi parţii civile în vederea formulării de concluzii scrise. Procesul a durat patru ani, zecile de termene fiind acordate în mare parte din cauza experților. Sentința în acest dosar este decisivă pentru Boșcodeală, acesta având deja  o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Gloria.

Constantin Boșcodeală, fost primar al Buzăului, Viorica Stana, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, precum și Nicolae Trandafir, fost director al  Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, au fost trimiși în judecată de DNA la începutul lunii iunie 2014 pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe motiv că “au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, deși terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni.  Faptele inculpaţilor au avut ca rezultat prejudicierea statului român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 ha. preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, precum şi prejudicierea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, prin lipsa de folosinţă a suprafeţei respective, cuantificată de reprezentanţii săi legali la valoarea de 11.528.760 lei”.

Share.

About Author

Leave A Reply