ION MARIN, FOSTUL ȘEF AL POLIȚIEI BUZOIENE, E ACUM PATRON DE FIRMĂ DE FILAJ ȘI SUPRAVEGHERE

1

Colonelul în rezervă Ion Marin, fostul șef al Poliției buzoiene până în noaptea dinaintea alegerilor locale de anul trecut, când a fost demis de urgență la ordinul lui Cezar Preda, a preferat să iasă la pensie și să se dedice unei afaceri ce are legătură foarte strânsă cu profesia sa de polițist de investigații. Astfel, acesta a înființat prima firmă din Buzău dedicată exclusiv filajului și supravegherii. Spune că a avut și cazuri de soții înșelate, dar și de copii pe care anturajul i-a dus pe căi nebănuite.

Reporter: Regretați că ați plecat din funcția de inspector șef al IPJ Buzău, voit sau mai puțin voit?

Col.(r) Ion Marin: Stricto senso, este o decizie a mea. Plecarea s-a datorat în primul rând unor factori externi care mi-au produs un dezgust în ceea ce privește persoana mea și am considerat că nu mai pot să continui în asemenea condiții, și, având în vedere faptul că îndeplineam condițiile de pensionare, am optat singur vizavi de varianta pensionării. Am plecat, sincer, fără regrete. Singurele regrete sunt legate de oamenii cu care am lucrat pentru că am văzut ulterior reacția lor și m-am convins că, într-adevăr, pentru ei am fost un coleg bun, lucru care se pare că a displăcut prin anumite zone, pentru că, deși sună a laudă de sine, eu am luptat pentru drepturile lor.

 Reporter: S-a spus că ați fost coleg cu Paul Beganu, fostul prefect, și cu Cezar Preda, acesta fiind motivul numirii dumneavoastră la șefia Poliției județene. Cât adevăr?

Col.(r) Ion Marin: Nu avem nicio relație anterioară venirii mele la Buzău, deoarece eu sunt argeșean la origine. Am venit aici în 1990 și pe domnul Beganu l-am cunoscut după ce a fost numit prefect al județului Buzău. Între noi s-a legat, datorită relațiilor de serviciu, o prietenie care continuă să dureze și am convingerea că va dura, pentru că este un om cu care îmi face plăcere să discut orice fel de problemă și care manifestă în continuare aceeași verticalitate, cum l-am cunoscut. Cu domnul deputat Cezar Preda nu m-am mai întâlnit, ci doar ne-am mai felicitat cu anumite ocazii, zile de naștere, onomastici.

Reporter: Și după pensionare, vă ocupați tot de investigații. De ce?

 Col.(r) Ion Marin: Pentru a suplimenta venitul familiei, am decis să fac o firmă și am căutat o nișă, ca să-i spun așa, având în vedere că singura mea specializare este de investigator și până la urmă am optat către zona detectivilor particulari. Am înființat firma CONFIDENȚIAL DETECTIV MM SRL  nu în ideea de a mă îmbogăți, ci doar de a aduce un aport suplimentar la traiul de zi cu zi.

Reporter: La un moment dat s-a spus că firma dumneavoastră a câștigat licitația pentru paza Spitalului Județean. Are vreo legătură activitatea firmei pe care o patronați  cu paza obiectivelor?

Col.(r) Ion Marin: Firma mea are cu totul un alt obiect de activitate, filaj și investigații. De fapt, legea spune clar că nu poate fi o altă activitate decât cea specifică muncii de detectiv particular.

Reporter: Printre clienții pe care i-ați avut până acum s-au numărat VIP-uri locale?

 Col.(r) Ion Marin: Orice client se poate adresa firmei și, după ce își exprimă dorința cu privire la activitatea pe care vrea să o desfășor, în măsura în care apreciez că pot să duc la bun sfârșit ceea ce dorește, încheiem un contract în baza căruia îi prestez serviciul solicitat, sau dacă nu, îi explic de ce nu se poate și renunț, pentru că, în primul rând,  ceea ce fac la firma respectivă vreau să rămână într-un  cadru obișnuit. Nu mă leg de faptul că este X, Y sau Z, că nu știu ce apartenențe politice ar avea. În momentul în care se încheie contractul  se specifică foarte clar  calitatea celui care solicită serviciul, prestarea serviciului respectiv și în același timp ce dorește și despre cine dorește să aflu date.

Reporter: Urmăriți copii care sunt într-un anturaj nepotrivit, cu droguri sau homosexualitate?

 Col.(r) Ion Marin: La solicitare, da. Aici vreau însă să fac o precizare – atât în cazurile de adulter, cât și cele privind copiii, nu fac investigații decât dacă sunt solicitări din partea soțului sau soției sau dacă sunt din partea părinților. Altminteri, dacă vine o terță persoană, refuz din start, pentru că ar fi o imixtiune în intimitatea persoanei respective. Din păcate, este o realitate că avem copii cu altă orientare sexuală.

Reporter: Firma dumneavoastră este dotată cu aparatură de ultimă generație pentru filaj?

Col.(r) Ion Marin: M-am documentat în prealabil și am luat cam ce trebuie pentru asemenea activități. Cert este că toată aparatura pe care am achiziționat-o  este legală, deci, nu mă amestec cu serviciile sub nicio formă, pentru că altminteri risc să trec în partea cealaltă, a penalului și nu vreau să ajung clientul foștilor mei colegi.

Reporter: Faceți filaj numai în județul Buzău sau oriunde în țară, dacă sunt solicitări?

 Col.(r) Ion Marin: Firma poate presta servicii în orice județ al țării, în orice localitate, cu condiția să facă față prețului pe care l-am stabilit. Prețurile sunt în funcție de solicitare, de complexitatea serviciului pe care suntem solicitați să-l prestăm, dar prețurile sunt, spun eu, accesibile, pentru că până acum nu am avut nicio situație în care să fiu refuzat din cauza prețului.

Reporter: Cum puteți fi contactat?

 Col.(r) Ion Marin: Cine dorește un serviciu de investigații cu privire la o anumită persoană, persoane dispărute, o supraveghere, chiar filaj vizavi de o persoană, sau așa-zisa deparazitare electronică, dezinstalare microfoane, camere de supraveghere montate ilegal, poate contacta firma la numerele de telefon de pe site-ul http://www.confidential-detectiv.ro sau prin poșta electronică.

Reporter: Ce se întâmplă cu materialele rezultate în urma unui filaj. Păstrați o copie sau tot materialul este dat clientului?

 Col.(r) Ion Marin: La încheierea contactului se stabilește clar un raport de confidențialitate , iar rezultatul investigației să fie dat pe suport de hârtie, electronic ș.a.m.d. clientului. Raportul de confidențialitate se încheie în primul rând pentru a întări  convingerea solicitantului că din partea mea și a celor care lucrează cu mine nu va avea niciun fel de probleme în ceea ce privește confidențialitatea datelor rezultate, cât și a discuțiilor purtate. E normal să am o arhivă a mea, dar datele pe care le dețin nu vor fi puse la dispoziție decât, conform legii, instanțelor de judecată și structurilor de Parchet, nici măcar Poliției.

Reporter: Vă temeți că veți naște conflicte în familiile unde soțul are o amantă?

 Col.(r) Ion Marin: Este o problemă aici. Dacă ne referim strict la Buzău, de bine, de rău, cunosc populația și am posibilitatea să fac o evaluare a situației și, dacă am convingerea că rezultatul investigațiilor mele ar genera tensiuni în familie, mai bine renunț. Dar, niciodată nu putem fi siguri de așa ceva. Precizez încă o dată că ceea ce rezultă din investigațiile noastre nu poate fi folosit decât legal, astfel că îmi iau măsuri ca munca mea să nu fie folosită pentru șantaj sau acte de violență. Eu nu pot să fabric probe, pot doar să arat realitatea. Interceptări de convorbiri  se pot face numai în spațiul public și cu anumite riscuri, drept pentru care nu accept. Singurele situații în care accept să montez microfoane sunt cele privitoare la persoanele care îngrijesc bătrâni, la bone, copii. În asemenea situații, trebuie acordul scris al proprietarilor imobilelor respective și o copie după actul de proprietate.

Share.

About Author

1 Comment

Leave A Reply