LILIANA ȘOVA, ȘEFA SERVICIULUI SALARIZARE DIN ISJ, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ PENTRU LUARE DE MITĂ ÎN FORMĂ CONTINUATĂ

3

Momente dificile în Inspectoratul Școlar Buzău, cu mai puțin de o lună înaintea începerii noului an școlar. Șefa instituției, Florina Stoian, a fost demisă din funcție de ministrul Pop, iar șefa Serviciului Salarizare din această instituție, Liliana Șova, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată, precum și pentru participație improprie la fals intelectual și uz de fals. Cazul a fost instrumentat de polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Buzău.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, “din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada septembrie — noiembrie 2014, inculpata a primit, în mod repetat, de la reprezentanții unor unități școlare din județul Buzău, bani și diferite foloase necuvenite în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu referitoare la verificarea și avizarea situațiilor de încadrare/normare a personalului didactic și nedidactic din cadrul unor unități de învățământ.

De asemenea, a mai rezultat faptul că, în contextul solicitării Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău de predare a fișei sale de post, sub pretextul că nu se mai găsește ultima sa fișă de post, în perioada 07 — 09.11.2016, a determinat-o pe S.F (Stoian Florina, fosta inspectoare generală, n.r.), să avizeze prin semnătură și stampilă o fișă de post, despre care i-a lăsat impresia că include toate atribuțiile sale de serviciu, pe care însă, în prealabil, a falsificat-o prin eliminarea unora dintre aceste atribuții, după care a depus fișa postului astfel modificată la secretariatul instituției pentru a fi transmisă organelor judiciare.

Dosarul penal a fost întocmit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor SJA Buzău, care au desfășurat activități de cercetare în baza a 21 ordonanțe de delegare emise de procurorul de caz, beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul D.G.A. — Serviciul Tehnic”.

 

 

Share.

About Author

3 Comments

Leave A Reply