MARCEL CIOLACU: “Ne vom concentra strict pe agenda cetățeanului și nu pe agenda personală a cuiva”

0

 

Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău devenit al 3-lea om în stat, spune, în prima sa postare pe Facebook după ce a primit votul în Camera Deputaților, că modul de a face politică prin concentrarea puterii într-o singură mână și impunerea deciziilor prin forță trebuie să dispară.

Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână și deciziile sunt impuse prin forță. Acest mod de a face politică trebuie să dispară.

Am acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament. 
Țara trebuie guvernată și niciun partid din opoziție nu a dorit în mod real să își asume această responsabilitate.
Parlamentul trebuie să susțină la nivel legislativ programul guvernului. Avem rezultate bune în economie și ele trebuie să continue. Am plătit prețul corect în aceste alegeri pentru greșelile făcute în trecut și trebuie să trecem într-o nouă etapă.
De aceea, mă voi consulta cu toți colegii parlamentari, cu șefii de comisii și ne vom concentra strict pe agenda cetățeanului și nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătățirea legislației în domeniul absorbției fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitațiile pe infrastructură sau codul administrativ.
Atâta timp cât voi ocupa această funcție mă voi consulta cu toate partidele politice și voi avea un dialog cu celelalte instituții fundamentale ale statului. În Parlament a existat mereu aceasta cutumă prin care puterea are un dialog constant cu opoziția. Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână și deciziile sunt impuse prin forță. Acest mod de a face politică trebuie să dispară.
Acestea sunt prioritățile mele pentru perioada următoare!

Share.

About Author

Leave A Reply