MARINA BABOI, TRIPLĂ CAMPIOANĂ BALCANICĂ (VIDEO)

0
Sprintera buzoiană Marina Andreea Baboi, legitimată la LPS Buzău și CSA STEAUA, eleva profesorilor Doina Voinea și Gabriel Nicolau, singura reprezentantă a Buzăului în competițiile internaționale atletice în 2017,   a creat senzație în week-end la Campionatele balcanice Under 20, desfășurate la Pitești, competitie ce a reunit la start sportivi din 16 țări,  devenind triplă campioană balcanică.
Nici soarele ce ardea cu peste 40 de grade la nivelul solului, nici aerul sufocant și aproape irespirabil și nici oboseala acumulată după cele 5 zile petrecute în ploaie și temperaturi de 5-10 grade în Finlanda, la Cupa Europei, nu au reusit să-i strice week-end-ul fabulus tinerei sportive buzoiene, hotărâtă să ducă sportul buzoian la un alt nivel. Trei probe la care a luat starul, tot atâtea victorii concretizate în titluri de campioană balcanică.
Sâmbătă, Marina a învins categoric în proba de 100m plat, alergând cel mai bun timp din carieră –  11,71 s și totodată cel mai bun timp alergat anul acesta în România, consolidând poziția buzoiencei de lider național al sprinterelor pe această distanță. A urmat stafeta de 4x100m plat, unde Marina, alergând senzational pe ultimul schimb, a devenit pentru a doua oară campioană națională alaturi de coechipierele ei Vanessa Balaci, Andreea Miklos și Diana Volf. În reuniunea de duminică după-amiază, Marina s-a aliniat la startul probei de 200m plat, probă pe care a câștigat-o în stil de mare campioană, deși la start erau 4 adversare cu performanțe mai bune.
Rezultatele excelente obținute la 100m si 200m reprezintă și îndeplinirea baremurilor de participare la Campionatul European de la Grosetto, Italia. Palmaresul Marinei Baboi contabilizează la sfârșitul acestei competiții 9 medalii balcanice dintre care 6 titluri de campioană balcanică, 20 de curse încheiate cu aur în acest an,  5 dintre ele încununate de titlul de campioană națională : scolară -2, juniori 1, tineret și senioare  si 4 titluri de campioană balcanică ; 60m – unde deține și recordul campionatelor balcanice, 100m , 200m și stafeta de 4x 100m. Marina este liderul național al senioarelor, tineretului si junioarelor 1 in proba de 100m.
Pentru talentata atletă urmează la finalul acestei săptămâni finalele naționale ale senioarelor și tineretului, dupa care se va alinia la startul Campionatului european U20, iar la inceputul lunii august va participa la finalele naționale ale juniorilor 1, competiții de la  care atleta buzoiana speră să mai strângă medalii  de aur.

 

Share.

About Author

Leave A Reply