MINISTRUL EDUCAȚIEI, LA BUZĂU: “ÎMI DORESC FOARTE MULT SĂ NU MAI AVEM SERVICIU PE ȘCOALĂ”

0

Ministrul Educației, Liviu Pop, a venit astăzi la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului National al Elevilor găzduită de Teatrul George Ciprian. Alături de acesta s-a aflat și ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, dar și senatorul Ecaterina Adronescu, fost ministru al Educației.

MINISTRUL EDUCATIEI LA BUZAU

 

Liviu Pop le-a spus reprezentanților elevilor în Consiliu Național că este onorat să fie prezent la aniversarea a zece ani de la înființarea acestui for al elevilor. “Vreau să profit de acest moment aniversar și să evidențiez modul în care dea lungul timpului această structură a susținut interesele elevilor din România și a colaborat eficient, ca partener, cu Ministerul Educației Naționale. Misiunea dumneavoastră, bazată pe reprezentarea elevilor în forurile decizionale, înseamnă un rol deosebit de important atât în susținerea și respectarea drepturilor elevilor, cât și în expunerea problemelor cu care aceștia se confruntă, astfel încât reușiți să aduceți o contribuție decisivă în creșterea calității actului educațional. Unul din multele exemple pe care le-aș putea invoca este implicarea voastră în elaborarea Statutului Elevului, de la aprobarea căruia se împlinește, iată, un an. Este un document important pentru elevii din România, ce reglementează deopotrivă drepturile și obligațiile care decurg din această calitate. Pe această cale doresc să vă felicit pentru modul în care ați lucrat la acest proiect și pentru monitorizarea punerii sale în practică. Totodată, așa cum am mai spus-o, mă declar foarte mulțumit de rezultatele obținute la Bacalaureat de către colegii dumneavoastră, care au înțeles că se pot face performanțe cu multă muncă, seriozitate și studiu.

CONSILIUL ELEVILOR

 

Ministrul Educației a mai spus că vrea ca telefoanele mobile să nu mai fie folosite în timpul orei, iar elevii să nu mai facă de serviciu pe școală. “Îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe școală, îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei și să existe o zonă în care să se păstreze telefoanele mobile în timpul orei, îmi doresc din punctul acesta o eficientizare a întregului proces instructiv educativ, dar pentru asta avem nevoie și de parteneri, autoritățile locale și, de ce nu, mass-media“.

După întâlnirea cu reprezentanții Consiliului National al Elevilor, Liviu Pop a declarat că își ține promisiunea ca unul dintre elevii din acest for să-i devină consilier personal.  “Astăzi, la Buzău, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, am promis că unul dintre reprezentanții acestui for va deveni consilierul meu la Cabinetul Ministrului. Revin cu această propunere și îmi doresc ca dintre absolvenții clasei a XII-a, deja admiși la facultate, să am un consilier în echipă pentru a fi puntea de legătură dintre Consiliul Național al Elevilor și Ministerul Educației. Programul de lucru al viitorului meu consilier va fi de două ore, astfel încât să aibă timp, în paralel, și pentru cursurile facultății unde a fost admis. CV-urile se pot trimite pe adresa liviu.pop@edu.gov.ro, până vineri, 4 august, ora 16,00. Mult succes!”.

Share.

About Author

Leave A Reply