MIRCEA IONESCU-QUINTUS VA FI ÎNMORMÂNTAT LUNI, LA PLOIEȘTI

0

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, care a murit ieri, la vârsta de 100 de ani, va fi înmormântat luni după-amiază, la Ploiești, până atunci liberalii suspendând toate acţiunile politice programate. Trupul neînsuflețit al seniorului liberal va fi depus duminică, la ora 12,00, la capela Bisericii Buna Vestire din Ploiești, iar seara, de la ora 19,00, este programată slujba de priveghi. Slujba de înmormântare va avea loc luni, de la ora 12,00, la aceeași biserică, iar înhumarea va fi făcută la Cimitirul Viișoara din oraș.

“O viață întreagă am stat în acest partid și aici am să sfârșesc când Dumnezeu și când medicii m-or abandona”, a spus seniorul anul trecut, când a fost sărbătorit la Ploiești, în prezența a peste 2.000 de liberali și a conducerii centrale a partidului.

Comunicat de presă al PNL Buzău– In memoriam Mircea Ionescu Quintus

Partidul Național Liberal a primit cu mare tristețe vestea încetării din viață a celui mai iubit și apreciat membru al său, domnul Mircea Ionescu Quintus, președintele nostru de onoare. Viața domnului președinte Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice liberal, pentru orice român. O viață pusă în slujba națiunii române, o viață pusă în slujba PNL. Participant direct la multe momente cruciale din istoria modernă a României, domnul președinte Quintus este un exemplu de rezistență în fața greutăților istoriei. Credința în valorile democrației și ale liberalismului, patriotismul de cea mai pură esență, omenia, umorul și forța spiritului l-au ajutat să înfrunte timpurile și să fie un învingător. Este liberalul a cărui viață se suprapune cel mai mult cu istoria Partidului Național Liberal. A iubit acest partid și a ținut la el cu toată puterea sufletului său mare. A știut să țină vii istoria și tradițiile liberale și a avut înțelepciunea să deschidă PNL spre generațiile tinere. A contribuit decisiv la renașterea, înnoirea și unitatea partidului. A fost un exemplu de atașament față de partidul care îi datorează atâtea. Nimeni nu poate uita cum, în ciuda vârstei înaintate, punea atâta energie și pasiune în susținerea ideilor liberale, venea întotdeauna cu un sfat util pentru partid. A făcut-o până în ultimele zile de viață. Spiritul său, valorile în care a crezut și de la care nu a abdicat nici măcar o clipă vor rămâne vii în rândurile PNL. Este datoria noastră de onoare față de cel care ne-a fost mentor și părinte politic. A fost un suflet bun și cald, un mare Om și un mare Român. Suntem alături de familia domnului Mircea Ionescu Quintus căreia îi transmitem condoleanțe și un gând bun din partea fiecărui liberal. Partidul Național Liberal este marea familie a domnului Quintus.

 Dumnezeu să-l odihnească!

 

Share.

About Author

Leave A Reply