PENTRU A NU MAI AVEA SURPRIZE, DRAGNEA O PROPUNE PREMIER PE O ACTIVISTĂ DE PARTID DIN TELEORMAN

0

Victorios în războiul intern cu puciștii, Liviu Dragnea nu mai riscă și o propune (prin intermediul secretarul general al PSD, Niculae Bădălău, care aseară a stat în expectativă) premier pe o fostă activistă de partid din Teleorman. Este vorba de Viorica Dăncilă, o doamnă ce seamănă fizic cu protejata sa Carmen Dan, dar care are ceva mai multe studii. Astfel, Dăncilă nu a fost secretară de școală, ci profesor de tehnologie la Liceul Industrial Videle. De două mandate, activează în Parlamentul European, grație sprijinului de partid.

Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze. Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD – Oraş Videle. La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali. 

La adresa doamnei propusă premier al României, Dragnea are, evident, numai cuvinte de laudă.

“Viorica Dăncilă e europarlamentar din ianuarie 2009, e un europarlamentar respectat la Bruxelles. E o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă. Are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia foarte serios că relaţiile Guvernului cu Comisia Europeană trebuie să fie mult mai bune. Anul viitor vom avea preşedinţia şi trebuie să ne pregătim foarte bine. E o oportunitate faptul că ea cunoaşte procedurile şi oficialii de la Bruxelles ca pregătirile să fie în grafic şi să avem o prestaţie bună. E o garanţie că Viorica Dăncilă va contribui serios. În interiorul partidului e foarte respectată, e preşedinta organizaţiei pentru femei, nu a avut conflicte în partid. “, a declarat Liviu Dragnea.

 

Share.

About Author

Leave A Reply