PERCHEZIȚII LA DEALERII DE ETNOBOTANICE. 10 DINTRE CLIENȚI SUNT DEJA ÎN SPITAL (video)

0

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au făcut astăzi 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni cu produse sau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform DIICOT, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că, în perioada cuprinsă între sfârșitul anului 2016 – și până în prezent, pe raza municipiului Buzău a acționat un grup infracțional organizat format din  12 suspecți a cărui activitate infracțională a constat în comercializarea de substanțe cu efect psihoactiv de la dealeri din municipiul Galați, unde membrii grupării infracționale efectuau  deplasări periodice în vederea cumpărării de astfel de substanțe și revânzarea lor către tineri consumatori, inclusiv minori cu predilecție din municipiul și județul Buzău.

Pe baza probelor administrate până în prezent a rezultat că în perioadarespectivă membrii grupării infracționale au procurat cantitatea de circa 400 grame de substanțe cu efecte psihoactive, din care au pus în vânzare pe piața consumatorilor din municipiul Buzău circa 300 de grame de astfel de substanțe,  prezervând pentru consumul propriu circa 100 grame de substanțe de natura celor evidențiate.

În municipiul Buzău consumul de substanțe psihoactive în rândul tinerilor a devenit un adevărat fenomen, conducând la numeroase afectări ale stării de sănătate a tinerilor consumatori cu consecința internării lor în unități spitalicești din județul Buzău pe fondul ingerării de substanțe psihoactive. În dosarul cauzei există semnalări privind 8 internări ale consumatorilor de substanțe psihoactive la Spitalul Jud. Buzău și Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca, precum și internarea în aceleași unități spitalicești a doi consumatori suspecți, cercetați în cauză. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate diferite cantităţi de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. au fost aduse, în vederea audierii, 60 de persoane, dintre  care 10 suspecți. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul İnspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și IPJ Buzău – Serviciul de Acțiuni Speciale.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply