REACȚIA BUZOIANULUI ADRIAN BABOI-STROE, FOST SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL JUSTIȚIEI, DUPĂ DEMISIA LUI IORDACHE

0

Buzoianul Adrian Baboi-Stroe, fost secretar de stat la ministerul Justiției în Cabinetul Cioloș, a reacționat după demisia ministrului ordonanțelor nocture care au scos mii de români în stradă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Baboi-Stroe spune că, după plecarea lui Florin Iordache, “partea cea mai toxică a acestui ministeriat rămâne ruinarea încrederii publice, prin acțiunea opacă, în secret, asupra unor teme importante, de maxim interes public”.

“Prin demisia d-lui Florin Iordache, s-a încheiat cel mai scurt mandat de ministru al justiției din România postcomunistă. Fostul ministru lasă în urmă o instituție aproape paralizată, asupra căreia a aruncat în mod nedrept umbra lipsei sale de credibilitate. Dosare și priorități importante au fost lăsate să treneze, iar impresia generală este aceea a lipsei de coordonare și de direcție, excepție făcând iureșul furibund asupra legislației penale. Din păcate, partea cea mai toxică a acestui ministeriat rămâne ruinarea încrederii publice, prin acțiunea opacă, în secret, asupra unor teme importante, de maxim interes public. Indiferent cine va prelua portofoliul justiției, ministerul va trebui să-și regăsească vocația dezbaterii publice autentice cu mediul neguvernamental și academic”, susține fostul secretar de stat.

 

Adrian Baboi-Stroe a fost numit de premierul Dacian Cioloș în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției în urmă cu un an, în locul lui Liviu Stancu, eliberat din funcție la cerere. Adrian Baboi a absolvit în 1989 Colegiul Național B.P. Hasdeu, este licențiat în istorie – filosofie al Universității București și a urmat studii de master în Politici publice la London School of Economics. A lucrat la Open Society Institute, la IPP, apoi ca expert la Delegația Comisiei Europene, ActiveWatch și ca asistent la Parlamentul European. A fost coleg cu ministrul Raluca Prună la Transparency International România, în perioada 1999 – 2001.

 

Share.

About Author

Leave A Reply