REȚEAUA CARE CONTROLA 60% DIN TRAFICUL DE HEROINĂ DIN CAPITALĂ AVEA RAMNIFICAȚII ȘI LA BUZĂU?

0

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat ieri o grupare care ar fi coordonat peste 50% din piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti. Au fost făcute 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău, în urma cărora au fost ridicate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile.

Din cercetări a reieşit că gruparea, formată din persoane cu cetăţenie iraniană, turcă şi română, ar fi introdus pe teritoriul ţării noastre importante cantităţi de heroină, de ordinul zecilor de kilograme, ce ar fi fost procurate de pe teritoriul Iranului şi transportate în România prin Turcia. Gruparea, formată din 7 persoane, ar fi fost condusă de doi cetăţeni iraniani, de 49 şi 51 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv Cernica. Membrii grupării ar fi fost precauţi în derularea activităţii infracţionale, fiecare cu un rol prestabilit şi bine definit. Aceştia ar fi coordonat, în proporţie de 50-60%, piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, fiind cea mai importanta reţea de trafic de heroină care ar fi acţionat în Capitală.

Procurorii  DIICOT– Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  ALIZADEH AMIR HOSSEIN, RAHIMPOUR SERESHKEH Mahmoud Reza zis „BOBY,  NAE ROMEO zis „GRAFI” şi PARVAS HAMID REZA, pentru săvârsirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că inculpatul Alizadeh Amir Hossein, administrator al unuirestaurant de tip fast-food cu specific Iranian  situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Constantin Brâncoveanu,  a utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

În urma cercetărilor efectuate în cauză  a rezultat faptul  că inculpatul efectuează tranzacții cu importante cantități de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacție, contra sumei de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii infracţionale, inculpatul a fost sprijinit de cătreun alt cetățean iranian, inculpatul Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, tranzacțiile efectuate de către acesta  având ca obiect cantități de peste 200 g heroină la prețul de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind inculpatul Nae Romeo zis „Grafi”.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Biroul tehnic şi de criminalistică – D.I.I.C.O.T.. La acţiune au participat şi jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Share.

About Author

Leave A Reply