S-A VOTAT CODUL ADMINISTRATIV

1

 

Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost adoptat luni de Camera Deputaţilor, cu 175 de voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 15 abţineri.  Proiectul prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate şi, de asemenea, că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată. Camera Deputaţilor este for decizional, urmând ca, după soluţionarea contestaţiilor depuse la Curtea Constituţională, proiectul să ajungă la preşedinte pentru promulgare.

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele Comisiei care a elaborat Codul Administrativ, spune că adoptarea acestuia “este un mare pas înainte pentru autonomia reală a administrației publice față de administrația publică centrală. De acum înainte administrația publică va avea toate instrumentele necesare pentru a oferi un serviciu public de calitate cetățenilor acestei țări. În calitate de președinte al Comisiei speciale care s-a ocupat de elaborarea acestui Cod, mi-am dorit să avem o dezbatere autentică lipsită de dispute politice, în care să se audă în primul rând vocea aleșilor locali pentru că ei știu cel mai bine care sunt soluțiile la problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. Este prima dată când reușim să facem o lege care să primească susținerea unanimă a Asociației Comunelor, Asociației Orașelor, Asociației Municipiilor și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. De asemenea, doresc să mulțumesc reprezentanților Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice pentru munca extraordinară și implicarea de care au dat dovadă în această perioadă. Mă bucur că PSD și-a asumat acest proiect esențial, care va schimba definitiv fața administrației publice din România, făcând-o mai eficientă și mai apropiată de oameni! Totodată, este important de menționat faptul că prin acest Cod administrativ s-au creat premisele viitoarelor legi ale descentralizării și ale reorganizării administrativ-teritoriale”.

 

Share.

About Author

1 Comment

  1. Popescu Cornel on

    muncesti 40 ani fie ca muncitor, profesor, inginer si iesi la pensie ci 1300-1500 lei, iar niste mincinosi zis politiceni or sa aiba o pensie de peste 3500 lei!…halal guvern….zis democat!

Leave A Reply