ZILELE LICEULUI “DIMITRIE FILIPESCU” (GALERIE FOTO)

1

A devenit tradiţie ca de aproape cinci decenii, în fiece început de vară, să ne sărbătorim cu bucurie  “Zilele Liceului Dimitrie Filipescu”. Manifestarile organizate sunt de fiecare dată un adevărat festival, un regal de bună dispoziţie, dar mai ales un regal de cultură. Anul acesta manifestarile au început cu un Simpozion,  deja traditie in istoricul liceului,  “Comunicare interdisciplinara”, la care au participat atat elevi, cat si cadre didactice , din scoala, din judet, dar si din judetele apropiate – Braila si Galati, conferind astfel o dimensiune generoasa acestei activitati.  Fata de anii precedenti, acum s-s infiintat si o sectiune – concurs, in care atat elevii, cat si profesorii participanti si-au etalat talentele si ingeniozitatea, abilitatile si inventivitatea. Juriul a deliberat si a stabilit ierarhia valorilor. Din partea Inspectoratului Scolar  Judetean a participat domnul Vasile  Neculaiasa, inspector pentru Educatie Permanenta.

Fotografie0562WP_20160526_14_05_26_Pro

 Fotografie0566

Cum deja se stie, de doi ani se deruleaza proiectul “Pasi spre viitor”, proiect de mare succes si larga aspiratie, cu sprijinul consistent al partenerilor si prietenilor nostri, firma  Hoeganes S.A. Fiind, totodata, si Ziua Copilului , cu bucurie,  elevii au pregatit un program artistic deosebit, pe care l-au prezentat  invitatilor, manageri si factori de decizie importanti, conducatori ai reprezentatelor Hoeganes din Anglia, Italia si S.U.A. Acestia s-au aratat incantati de ce au vazut, de evolutia deosebita a elevilor, de calitatea spectacolului ce le-a fost daruit, cu atat mai mult cu cat totul s-a desfasurat in limba engleza. A urmat apoi un “ tir” de intrebari la care oaspetii au raspuns cu pasiune si umor, intr-o atmosfera destinsa si relaxata. Cei mici erau cei ce faceau dovada … maturitatii, iar cei mari, au intrat in lumea celor mici, a copilariei si adolescentei, apropierea si vibratia la unison a tuturor sufletelor fiind doar o chestiune de … normalitate, de firesc !

WP_20160602_14_23_36_Pro

Tot in saptamana  “Zilele Liceului” s-a desfasurat si activitatea Clubului “Europa, Casa Noastra”, activitate numita “Universul Copilariei”, desfasurata in parteneriat cu Centru Europe Direct. Scopul a fost  familiarizarea elevilor cu drepturile fundamentale care trebuie respectate conform Declaratiei Drepturilor Copilului si Conventiei ONU. Totul s-a finalizat cu un concurs   “Joaca-te spre a invata in maniera europeana ”  jurizat de partenerii de proiect .

 WP_20160609_11_51_47_Pro

Festivalul s-a incheiat cu festivitatea de premiere si de ramas bun a absolventilor claselor a XII-a si, in fine, de Ziua Eroilor, Clubul pentru cinstirea eroilor neamului, a depus coroane de flori  la Cimitirul Eroilor si la Mormantul Eroului Necunoscut.

WP_20160609_12_49_21_Pro

Toate aceste manifestari au avut sprijinul, indrumarea , dar mai ales pasiunea si insufletirea doamnelor dir. Dinu Daniela, Moloca Cristina, Georgeta Balaceanu, Petrisor Adeluta, Constantin Malanca-Veronica, a Consiliului Scolar al Elevilor, coordonat de doamna Olteanu Viorica, si a multor altor colegi pentru care dragostea pentru copii este suprema .

                                                                              Ing. Bădulescu Gheorghe

Share.

About Author

1 Comment

  1. A devenit tradiţie ca de aproape cinci decenii, în fiece început de vară, să ne sărbătorim cu bucurie “Zilele Liceului Dimitrie Filipescu”.

    Are 50 de ani vechime liceul asta ?

Leave A Reply